Piękne i zadbane skórki przy paznokciach według Sally Hansen

Piękne i zadbane skórki przy paznokciach według Sally Hansen

Piłowanie pazurków, malowanie i polerowanie, odsuwanie skórek wokół paznokci. W taki sposób większość kobiet dba o płytkę paznokci, palce i dłonie. Pielęgnację ułatwi nam marka Sally Hansen i jej trzy nowe produkty.

Zanim zastosujemy kosmetyki od Sally Hansen, musimy zadbać o płytkę paznokcia. Usuń stary lakier, spiłuj i wypoleruj pazurki. Skórki wokół nich odsuń drewnianym patyczkiem. Pamiętaj, aby nigdy ich nie obcinać, ponieważ mogłoby to doprowadzić do wystąpienia podrażnień. Na skórki nałóż olejek, które zmiękczy je i ułatwi manicure. Odsuwanie skórek powtarzaj raz w tygodniu, aby twoje dłonie wyglądały jak najładniej. Kosmetyki nawilżające i zmiękczające możesz stosować tak często, jak tylko chcesz. Dzięki temu unikniesz przesuszenia i stwardnienia. Kiedy skórki i płytka paznokcia będą miały odpowiedni kształt, zrób manicure. Kolory i wzory wybierz według własnego uznania.

A jakie kosmetyki przygotowała dla nas marka Sally Hansen? Pierwszym z nich jest oliwka do skórek z witaminą E i olejkami z pestek moreli, ziaren słonecznika, aloesu oraz z panthenolem. Nail & Cuticle Oil polecana jest do zmiękczania skórek i odżywiania paznokci. Można stosować ją na niepomalowaną płytkę paznokcia, a potem utwardzić pod lampą UV. Drugim kosmetykiem pielęgnacyjnym od Sally Hansen jest balsam Cuticla Eraser + Balm. Produkt posiada działanie nawilżające, złuszczające i wygładzające. Dba zarówno o skórki, jak i paznokcie. Kosmetyk zawiera ekstrakt z ogórka i białej herbaty, dzięki czemu regeneruje, odżywia i przygotowuje pazurki do zrobienia manicure. Sally Hansen ma także dla nas Cuticle Rehab, czyli olejek w pisaku. Dzięki wąskiej końcówce kosmetyk możemy nanieść na najmniejsze skórki. Produkt zawiera wyciąg z jaśminu i róży, ma przyjemny ogórkowo – melonowy zapach. Polepsza stan skórek i odżywia paznokcie; można stosować go na pomalowaną już płytkę paznokcia – preparat nie uszkadza manicure.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *